Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στη ΓΑΔΑ διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στη ΓΑΔΑ διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ

Όπως καταγγέλλει, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έχει κληθεί για «εξηγήσεις»

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει για αύριο στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ με αφορμή την κλήση σε «απολογία», του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλη Γιαννάκου από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο κ. Γιαννάκος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, καλείται για «παροχή εξηγήσεων» για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε γίνει στις 16/07 στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία στήριξε η ΑΔΕΔΥ.

«Πρόκειται για την συγκέντρωση, στην διάρκεια της οποίας ο τότε υπουργός κύριος Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

«Για άλλη μια φορά ενεργοποιείται το εν λόγω τμήμα για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Η πρώτη φορά ήταν για την κινητοποίηση της 2ας Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας τη συνδικαλιστική δράση!

Με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιζε η πρώτη «Αριστερή» Κυβέρνηση του τόπου τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που κόπτονταν, ότι προστάτευε. Με καταστολή και τρομοκράτηση, επιχειρούσε συνεχώς να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Ο στόχος ήταν προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που καλείται συνεχώς για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες» τονίζει.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, ώρα 10:00πμ, στη ΓΑΔΑ, «ημέρα της "απολογίας" του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...