Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Κορκονέα – Το ελαφρυντικό που «σπάει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Κορκονέα – Το ελαφρυντικό που «σπάει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα

Η πόρτα της φυλακής, πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να του αναγνωρίσει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και να «σπάσει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι δικαστές επέβαλαν στον Επαμεινώνδα Κορκονέα κάθειρξη 13 ετών, γεγονός που σηματοδοτεί, όπως εκτιμούν νομικοί, την αποφυλάκιση του, καθώς πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, ανώτατη ποινή κάθειρξης που μπορούσε να του επιβληθεί ήταν τα 15 έτη. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει ήδη εκτίσει πραγματική ποινή 10 ετών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε προτείνει να χορηγηθεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αλλά να του επιβληθεί ποινής κάθειρξης 15 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του, καθώς και αυτό της μη εύλογης διάρκειας της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...