Συνελήφθη ο απατεώνας που απέσπασε 110.000 ευρώ από 84χρονη

Συνελήφθη ο απατεώνας που απέσπασε 110.000 ευρώ από 84χρονη

Δεν βρέθηκαν τα χρήματα

Σεσημασμένος απατεώνας ήταν ο «μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ, που άρπαξε τις οικονομίες μια ζωής από ηλικιωμένη στο Κωσταλέξι Λαμίας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μέσα σε ενα 24ωρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του απατεώνα και τελικά να του περάσουν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, πρόκειται για έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Μάλιστα η 84χρονη από το Κωσταλέξι αναγνώρισε τον ευγενικό κύριο, που της συστήθηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ και τελικά της πήρε 110.000 ευρώ. Οι πληροφορίες λένε, ότι ο επαγγελματίας απατεώνας συνελήφθη το Σάββατο κοντά στο σπίτι του στο Ζεφύρι, στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν βρεθεί τα χρήματα που πήρε από την ηλικιωμένη.

Ο απατεώνας παρουσιάστηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ στην 84χρονη νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7). Ο «μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ ήταν μελαχρινός, φορούσε κοστούμι, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Ήταν πολύ ευγενικός και ενημέρωσε την ανυποψίαστη ηλικιωμένη, ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και ότι έπρεπε να επισκευάσει το ρολόι της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια ζήτησε για τον κόπο του 100 ευρώ, παρακολουθώντας το μέρος όπου η ηλικιωμένη έκρυβε το κομπόδεμά της. Ο απατεώνας χαιρέτησε την 84χρονη κι έφυγε, για να επιστρέψει όμως λίγο αργότερα. Πήγε κατευθείαν στο σημείο, που είχε το κομπόδεμα η ηλικιωμένη και το οποίο βρισκόταν σε εξωτερικό μέρος του σπιτιού και της έκλεψε όλα τα υπόλοιπα χρήματα, που υπολογίζονται σε πάνω από 110.000 ευρώ.