Δολοφονία Γάλλου τουρίστα: Τι επικαλείται η 44χρονη για την αθωότητά της

Δολοφονία Γάλλου τουρίστα: Τι επικαλείται η 44χρονη για την αθωότητά της

Επιμένει στον ισχυρισμό περί αυτοτραυματισμού του 56χρονου και ζητά προσκόμιση εγγράφων από τη Γαλλία

Την προσκόμιση εγγράφων από τη Γαλλία, προκειμένου να ενισχυθούν οι ισχυρισμοί της περί της αθωότητάς της, θα ζητήσει η 44χρονη Γαλλοαλγερινή, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία του 56χρονου Γάλλου συντρόφου της σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Τσούτσουρου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Νίκο Σωμαράκη, η 44χρονη που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, εξακολουθεί να αρνείται, ότι αυτή προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στον 56χρονο, ισχυριζόμενη ότι ο ο άνδρας αυτοτραυματίστηκε, συμπληρώνοντας σύμφωνα με τον δικηγόρό της, ότι η ίδια προσπάθησε να τον εμποδίσει. Μάλιστα, η κατηγορούμενη υποστηρίζει, ότι ο 56χρονος είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρα αυτοκτονίας στη Γαλλία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σωμαράκης, είπε ότι «η ίδια μου ζήτησε να σας μεταφέρω, ότι δεν είχε καμία σχέση με το θάνατο του 56χρονου και πως επρόκειτο για αυτοτραυματισμό. Ο 56χρονος είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρα αυτοκτονίας στην Γαλλία. Η ανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί, υπολείπονται στοιχεία πολύ σημαντικά, όπως η ιατροδικαστική εξέταση, που θα δείξει αν έχει εμπλοκή ή όχι».

Ενδεχομένως τα έγγραφα που ζητά να προσκομιστούν από τη Γαλλία η 44χρονη, η οποία κρίθηκε χθες προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, πιστοποιούν ότι ο 56χρονος είχε όντως αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν, εκτιμώντας ότι αυτό θα ενισχύσει την υπερασπιστική της γραμμή.