Έξι πυρκαγιές σε μία ημέρα στην Κρήτη

Έξι πυρκαγιές σε μία ημέρα στην Κρήτη

Ποιοι ευθύνονται σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να επέμβουν σε αρκετές πυρκαγιές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έχουν καταφέρει να σβήσουν, τις φωτιές πριν αυτές πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη «το στοίχημα μας είναι αυτό ακριβώς. Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο της πυρκαγιάς, προκειμένου να ελεγχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής με πολλούς άνδρες βρίσκονται αμέσως στο σημείο, για να ελέγξουν την φωτιά, πριν αυτή πάρει διαστάσεις».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο σήμερα Πέμπτη ξέσπασαν έξι πυρκαγιές στην Κρήτη, αρχής γενομένης νωρίς το πρωί σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γέννα του Δήμου Γόρτυνας, στο Άνω Μέρος του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου όπου συνελήφθη ένα άτομο το οποίο έκαιγε χόρτα σε χωράφι, στη Φοινικιά του Ηρακλείου, στο Φράγμα Αποσελέμη στο ύψος της παλιάς γέφυρας, στο Τσιφούτ Καστέλλι και στις 6:00 το απόγευμα στου Κοκκίνη Χάνι, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Μιλώντας στο cretapost ο κ. Λαγουδάκης τόνισε, ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν την καύση ξερών χόρτων μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου. «Κάποιοι θα πρέπει να βάλουν μυαλό και να μην βάζουν φωτιά εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Δεν γίνεται να βάζουμε φωτιά, για να κάψουμε τα χόρτα και μετά να καίμε τις περιουσίες των άλλων» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικός και τονίζει, ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τον νόμο και θα συλλαμβάνετε.