Αποφυλακίστηκαν δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Αποφυλακίστηκαν δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Υπό όρους καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για συγχώνευση ποινών

Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για δυο αδέλφια καταδικασμένα σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα δυο αδέλφια, 33 και 40 ετών σήμερα, αποφυλακίστηκαν με όρους, έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους για συγχώνευση των ποινών, που τους είχαν επιβληθεί.

Όπως διευκρινίζει η συνήγορος τους, Μαριάννα Παπαδογιάννη, οι εντολείς της «έτυχαν συνολικής ποινής από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων την οποία εδικαιούνταν και υπό το προγενέστερο και υπό το παρόν νομοθετικό καθεστώς».

Μάλιστα, σε παλαιότερη δήλωση της, η συνήγορος είχε αναφέρει πως «η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι καταδικασθέντες «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο».