Σούζαν Ίτον: Η βιολόγος πριν την δολοφονία της μιλάει για την επιστήμη της

Σούζαν Ίτον: Η βιολόγος πριν την δολοφονία της μιλάει για την επιστήμη της

Δείτε το βίντεο

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική και παγκόσμια κοινή γνώμη, μετά και τις τελευταίες λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στα Χανιά.

Η Αμερικανίδα επιστήμονας και καθηγητής μοριακής βιολογίας στο Ινστιτούτο Μοριακής κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής Μαξ Πλανκ στη Δρέσδη της Γερμανίας, είχε έρθει στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείτο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Μερικές μέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισή της, το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στα τούνελ πάνω από το Μάλεμε και έκτοτε, μέρα με τη μέρα, γίνονταν γνωστά ολοένα και περισσότερα για τον φρικτό τρόπο που δολοφονήθηκε, έως ότου εντοπίστηκε και ο δράστης που ομολόγησε τα όσα ειδεχθή έκανε πάνω στην αδικοχαμένη 60χρονη.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή χωρίς να έχει προλάβει να αποχαιρετήσει κανέναν. Οι δικοί της άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο και μια σπουδαία επιστήμονα. Αυτό επιβεβαιώνει και η επαγγελματική πορεία της, αφού της είχε απονεμηθεί το βραβείο WICB Junior and Senior Awards το 2006, για τη συμμετοχή των γυναικών στην Κυτταρική Βιολογία.

Δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το zarpanews.gr, την αδικοχαμένη επιστήμονα ενώ μιλά για το αντικείμενο της: