Το τροχαίο του Αλέξανδρου Ζαχαριά και οι μνήμες που ξύπνησε

Το τροχαίο του Αλέξανδρου Ζαχαριά και οι μνήμες που ξύπνησε

Η σύγκρουση με την Ferrari πριν από 5 χρόνια

Η Τροχαία με τους εμπειρογνωμονές της προσπαθεί να εξακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με τον γιο του επιχειρηματία Ζαχαριά, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, θέλουν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη την Τρίτη το βράδυ στη λεωφόρο Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, εξετράπη δεξιά της πορείας του και «καρφώθηκε» σε κολώνα με αποτέλεσμα ο 23χρονος να βρει τραγικό θάνατο προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του πρέπει να ήταν ακαριαίος ενώ αφού τον απεγκλώβισαν οι διασώστες διακομίστηκε στο πιο κοντινό νοσοκομείο που ήταν το ΚΑΤ.

Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σύγκρουση με την Ferrari πριν από 5 χρόνια

Πριν από πέντε χρόνια, το 2014, πατέρας και γιος είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν τον θάνατο καθώς κατάφεραν να γλιτώσουν από ένα σοβαρό τροχαίο που ενεπλάκησαν.
Συγκεκριμένα το τροχαίο είχε γίνει στην περιοχή της Εκάλης όταν ο πατέρας Ζαχαριάς οδηγώντας την Ferrari του με τον 17χρονο τότε γιο του συνοδηγό στη προσπάθειά του να αποφύγει δύο αυτοκίνητα που είχαν συγκρουστεί μπροστά του είχε καρφωθεί σε προστατευτικά κιγκλιδώματα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα.

Η κόκκινη Ferrari του επιχειρηματία, αφού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κατέληξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Τότε οι δύο επιβαίνοντες είχαν βγει από το στραπατσαρισμένο όχημα με μικροτραυματισμούς.

Το τροχαίο που ξύπνησε μνήμες…

Μετά τον τραγικό θάνατο του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά γιο του γνωστού επιχειρηματία, Ζαχαριά, που δραστηριοποιείται στον χώρο του παιχνιδιού, ξύπνησαν τραγικές μνήμες από το σοκαριστικό τροχαίο με εμπλεκόμενο τον γιο του Mr. Jumbo, Γιώργο Βακάκη που είχε χάσει τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2017.

Και αυτό γιατί  υπάρχει μία τραγική σύμπτωση που με έναν θλιβερό τρόπο συνδέει τις δύο οικογένειες. Δυο οικογένειές, δυο επιχειρηματίες, δυο ισχυρά ονόματα στον χώρο του παιδικού παιχνιδιού. Jumbo και Ζαχαριάς είναι δυο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στον χώρο του παιχνιδιού. Οι οποίοι μπορεί να είναι ανταγωνιστές επιχειρηματικά ωστόσο συνδέονται με ανάλογα χτυπήματα της μοίρας στην προσωπική τους ζωή.

Η ανάγνωση της τραγικής σύμπτωσης ήταν αναπόφευκτη μόλις η είδηση του θανάτου του νεαρού Αλέξανδρου έγινε γνωστή.

Αμέσως ξύπνησαν μνήμες από το σοκαριστικό τροχαίο το οποίο στέρησε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε πρωταγωνιστή τον γιο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη αλυσίδας παιδικών παιχνιδιών, τον 24χρονο τότε Γιώργο Βακάκη, γιο του Mr Jumbo.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2017 όταν η Porsche του Γιώργου Βακάκη ξέφυγε της πορείας της στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και βρέθηκε στον παράδρομο. Το αυτοκίνητο έπεσε με υπερβολική ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν έξω από τις τουαλέτες σε πάρκινγκ της εθνικής οδού.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, έχασαν τη ζωή τους τότε, τέσσερις άνθρωποι, ο γιος του Mr Jumbo, Γιώργος Βακάκης, ο φίλος του και συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη τότε σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία που βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο όχημα και ο τριών χρόνων γιος τους, Παύλος.