Θέμα με «ενεργούς» πυραύλους σε ελληνική πυραυλάκατο στα Δαρδανέλια στήνουν οι Τούρκοι

Θέμα με «ενεργούς» πυραύλους σε ελληνική πυραυλάκατο στα Δαρδανέλια στήνουν οι Τούρκοι

«Αν οι πύραυλοι ήταν ενεργοί θα τους...έβλεπαν αλλιώς» - Άσκηση τουρκικού αποβατικού στο Δυρράχιο της Αλβανίας με ιταλικό αντιτορπιλικό

Θέμα με ελληνοτουρκικά από το πουθενά προσπαθούν να δημιουργήσουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η εφημερίδα sozcu στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρει πως Ελληνικό πολεμικό πλοίο με τους πυραύλους ενεργούς πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σε σχετικό βίντεο που συνοδεύει το δημοσίευμα μάλιστα φαίνεται η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος να διαπλέει τα Στενά συνοδεία ενός σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το τουρκικό δημοσίευμα τονίζει πως ενώ το σκάφος έβγαινε από τα Δαρδανέλια παρατηρήθηκαν «ανοιχτοί πύραυλοι».

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως το πλοίο πέρασε από τον Βόσπορο τον Απρίλιο.

Το news.gr επικοινώνησε με καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές που καταρχήν τόνισαν πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης των κανόνων αβλαβούς διέλευσης καθώς τα Στενά των Δαρδανελίων υπόκεινται στην συνθήκη του Μοντρέ, βάση της οποίας υπάρχει η αρχή της ελεύθερης διέλευσης.

Ως προς το θέμα των ενεργών πυραύλων μας δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Αν ήταν ενεργοί θα τους...έβλεπαν αλλιώς».

Γεγονός είναι πως η Τουρκία διατηρεί την ένταση και στην περιοχή του Καστελορίζου όπου με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει την περιοχή δυτικά του νησιού και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με την χρήση όπλων για αύριο τα ξημερώματα.

Παράλληλα σε μια επίδειξη δύναμης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση που πραγματοποίησε το νεότευκτο αποβατικό Bayraktar στην θαλάσσια περιοχή του Δυρραχίου της Αλβανίας τόσο με σκάφη της συγκεκριμένης χώρας όσο και με διερχόμενο ιταλικό αντιτορπιλικό.