«Άμεσα θα κατεδαφιστούν 13 κτίρια στην Αθήνα»

«Άμεσα θα κατεδαφιστούν 13 κτίρια στην Αθήνα»

Δείτε ποιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί

Δεκατρία κτίρια πρόκειται να κατεδαφιστούν άμεσα στην Αθήνα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο «υπηρεσιακός» Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας μιλώντας χθες στο OneTV

Για το σεισμό είπε ακόμα ότι «δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα επειδή ήταν επιφανειακός» και εξήγησε ότι «19 κτίρια παρουσίασαν μικροπροβλήματα στο κέντρο της πόλης» για τα οποία «βγάλαμε 30 συνεργεία με μηχανικούς και κάναμε ελέγχους». Επιπλέον είπε πως σε λίγες μέρες «θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις ζημιές αλλά και για τη κατάσταση σε κτίρια και παιδικούς σταθμούς».

Για σήμερα επεσήμανε πως τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν. Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.

Οι σταθμοί αυτοί είναι οι εξής:

  1. Σμόλικα 23-25, Σεπόλια
  2. Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια
  3.  Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια

Αναφορικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, υποστήριξε πως «είναι δύσκολη η γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου, ώστε να ανασκευαστούν και να αξιοποιηθούν».

Σχετικά με τη πρόταση του πρωθυπουργού για ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέφερε πως «δεν ακούγεται άσχημο το σχέδιο», ωστόσο εξήγησε πως το βασικό πρόβλημα στην περιοχή είναι η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών. Πρότεινε επίσης να εξετάσει η πολιτεία «εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών», γιατί όπως είπε «οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν βοήθειας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...