Μνημόσυνο στο Μάτι ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά

Μνημόσυνο στο Μάτι ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά

Παρόντες κάτοικοι και συγγενείς των 102 θυμάτων

Σε δύο ημέρες, στις 23 Ιουλίου 2018, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική φωτιά στο Μάτι που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχισε τη ζωή 102 συμπολιτών μας.

Σήμερα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου. Εκεί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το κλίμα ήταν συγκηνισιακά φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει.

Το «παρών» έδωσε στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας.

Στην κάμερα μίλησε συγγενής θύματος, ο οποίος ανέφερε ότι για εκείνουν έχει περάσει μία ημέρα και όχι ένας χρόνος από την τραγωδία ενώ τόνισε ότι οι υποσχέσεις από την Πολιτεία «έχουν μείνει υποσχέσεις». Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Είναι ημέρα μνήμης για ένα δράμα με ανοικτές πληγές. Μεταφέρω, εκ μέρους του πρωθυπουργού, τη συμμετοχή στο πένθος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους. Μία τέτοια ανείπωτη τραγωδία, δεν πρέπει να γίνει ποτέ και πουθενά ξανά». Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για θωράκιση της Αττικής ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια δραματικά γεγονότα.

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος