H Aθήνα μαζί με ευρωπαϊκές πόλεις για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

H Aθήνα μαζί με ευρωπαϊκές πόλεις για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ο Δήμος θεωρεί αναγκαίες τις νομοθετικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ

Η Αθήνα συντάσσεται με τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και τις επιπτώσεις της στην αγορά ακινήτων. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, σε εκκρεμή υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, ο γενικός εισαγγελέας εισηγήθηκε πρόσφατα τον χαρακτηρισμό της λειτουργίας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης ως ψηφιακής υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να εκφεύγει, ως τέτοια, των εθνικών διατάξεων που ρυθμίζουν την παροχή υπηρεσιών στη στεγαστική αγορά.

Σε αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης, αυτή η προσέγγιση πυροδότησε την αντίδραση δέκα ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Βιέννη και οι Βρυξέλλες, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Μπρούλια, η Αθήνα συντάσσεται με την κοινή ανακοίνωση των δέκα πόλεων και δηλώνει έτοιμη να συνδράμει σε περαιτέρω ενέργειες του δικτύου που προωθούν «τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ, ώστε η τουριστική ανάπτυξη να συντελείται με όρους που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της δημόσιας πολιτικής στέγασης και την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας».