Στο εδώλιο για την σεξουαλική κακοποίηση των τριών παιδιών τους

Στο εδώλιο για την σεξουαλική κακοποίηση των τριών παιδιών τους

Δύο ανήλικα και ένας ενήλικος με ψυχωσική συνδρομή βίωναν τη φρίκη από τους ίδιους τους γονείς τους

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθήσουν οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών, 11 και 15 ετών και ενός ενήλικου ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση, κατηγορούμενοι για την σεξουαλική τους κακοποίηση στην περιοχή της Πλάκας Λέρου.

Σε βάρος του 52χρονου και της 47χρονης έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις, μεταξύ άλλων, για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ασέλγεια μεταξύ συγγενών κ.α. Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο δημοσίευσε η «Δημοκρατική» Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως τις 26-5-2018 ο 52χρονος κατηγορούμενος ασέλγησε επανειλημμένα σε βάρος της γεννηθείσας το 2004 ανήλικης κόρης του. Σε μία περίπτωση μάλιστα επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσει συνουσία με την ανήλικη, η οποία αντέδρασε.

Επιπλέον, από την 1-1-2018 έως τις 26-5-2018, στις ασελγείς πράξεις εις βαρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της. Περαιτέρω, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πατέρας κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 26-5-2018 επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του γεννηθέντα το 2008 ανήλικου υιού του, ενώ από την 1-1-2015 έως την 26-5-2018 ασελγούσε, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων και εις βάρος του ενήλικου υιού του, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα, η 47χρονη μητέρα επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος υιού της. Στο παραπεμπτικό βούλευμα σημειώνεται, ότι αρχικώς οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, ωστόσο ενώπιον του ανακριτή ανακάλεσαν εν μέρει τις αρχικές τους ομολογίες, υποστηρίζοντας ότι ομολόγησαν υπό το καθεστών πίεσης από τους αστυνομικούς.