Πάτησε με το αυτοκίνητο σκυλάκι και το άφησε να πεθάνει

Πάτησε με το αυτοκίνητο σκυλάκι και το άφησε να πεθάνει

Το περιστατικό σημειώθηκε σε βενζινάδικο στα Χανιά και καταγράφηκε από κάμερα

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας βεζινάδικου στα Κουνουπιδιανά Χανίων, στο οποίο διακρίνεται αυτοκίνητο να πατάει σκύλο και η οδηγός του παρά τα ουρλιαχτά του άτυχου ζώου να φεύγει ατάραχη, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Στο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο καταγράφηκε μέρα-μεσημέρι στις 9 Ιουλίου, διακρίνεται το αυτοκίνητο να σταματάει μπροστά στις αντλίες, ενώ λίγα μέτρα πιο μπροστά φαίνεται ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, ένας μεσαίου μεγέθους λευκός σκύλος. Η οδηγός αφού έβαλε βενζίνη στο Ι.Χ. της φεύγει με ταχύτητα περνώντας στην κυριολεξία πάνω από τον σκύλο.

Το άτυχο ζώο διακρίνεται στο βίντεο να καταλήγει κάτω από την πίσω αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου, το οποίο πρώτα πέρασε από πάνω του, να προσπαθεί να ξεφύγει πανικόβλητο και εμφανώς βαρύτατα τραυματισμένο. Την ίδια ώρα, η ασυνείδητη οδηγός όχι μόνο δεν σταματάει, να δει τι έγινε, παρόλο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ζώο ούρλιαζε, αλλά συνέχισε την πορεία της, ενώ και κανείς από το βενζινάδικο -όπως φαίνεται στο βίντεο- δεν αντιδρά.

Τουρίστρια που βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια, είδε το περιστατικό, αλλά όταν έφθασε στο σημείο, το αυτοκίνητο είχε φύγει και οι προσπάθειές της να εντοπίσει το άτυχο ζώο, απέβησαν άκαρπες. Ο σκύλος βρέθηκε δύο μέρες μετά νεκρός, σε μικρή απόσταση από το βενζινάδικο. Για το περιστατικό κατατέθηκε αναφορά και έχουν προσκομιστεί όλα τα στοιχεία στο Α.Τ. Χανίων.