Ανεμοστρόβιλοι και υδροστρόβιλοι σε Ξάνθη και Χαλκιδική

Ανεμοστρόβιλοι και υδροστρόβιλοι σε Ξάνθη και Χαλκιδική

Δείτε τις φωτογραφίες

Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι και τουρίστες στην Άφυτο Χαλκιδικής σύμφωνα με το thestival.gr.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ομάδα Northmeteo.gr στο Facebook, σχηματίστηκε υδροστρόβιλος ανοιχτά της Αφύτου.

Την ίδια στιγμή μόνο καλοκαιρινό δεν είναι το σκηνικό του καιρού στην Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες, με την κακοκαιρία να κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της σύμφωνα με το xanthinea.gr.

Το μεσημέρι της Τρίτης μαύρα πυκνά σύννεφα σκέπασαν την πόλη, με τα βουνά μάλιστα της Ξάνθης να θυμίζουν άγριο χειμώνα. Παρά το γεγονός πως το θερμόμετρο έδειξε ακόμη και 30 βαθμούς Κελσίου, το σκηνικό του καιρού δεν θύμιζε σε τίποτα καλοκαίρι, με τις προβλέψεις ωστόσο να κάνουν λόγο για βελτίωση τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα ένας ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στον ουρανό της πόλης. Ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε από τα βουνά και κατευθύνθηκε προς την παραλιακή ζώνη και έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής, που έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους. Ο ανεμοστρόβιλος ωστόσο δεν χτύπησε στην περιοχή και χάθηκε προς τη θάλασσα.

Βροχή ρεκόρ στην Ξάνθη

Μια από τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις της χώρας σημειώθηκε την Κυριακή στην Ξάνθη, η οποία βρέθηκε στη δεύτερη θέση στα ποσοστά νερού ανά πόλη που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Σύμφωνα με το meteo και τις σχετικές μετρήσεις η μεγαλύτερη βροχόπτωση σημειώθηκε στην Μεγίστη Λαύρα, ενώ ακολουθεί η Ξάνθη και το Παρανέστι.

Στην περιοχή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, μέσα σε λίγα λεπτά, με τους οδηγούς να δυσκολεύονται σε αρκετά σημεία της πόλης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...