Άνοιξαν οι ουρανοί στη Φθιώτιδα – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη περιοχή

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Φθιώτιδα – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη περιοχή

Διακοπές ρεύματος, πλημμυρισμένοι δρόμοι και πέτρες στο οδόστρωμα ο απολογισμός της κακοκαιρίας μέχρι στιγμής

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει το νομό Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα αν και δεν έλειψαν οι διακοπές ρεύματος, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι και σε κάποιες περιπτώσεις πέτρες στο οδόστρωμα όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Από τις 12 το μεσημέρι βρέχει σποραδικά σε όλο το νομό όπως και σε πολλές ακόμη περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Στη Στυλίδα αλλά και στην Αγία Μαρίνα (που γιορτάζει αύριο και από την παραμονή συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου), είχαμε τα σοβαρότερα προβλήματα με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και τις 7 το απόγευμα.

Καταρρακτώδης βροχή είχαμε επίσης στη Λοκρίδα, αλλά και στη Λαμία χωρίς ευτυχώς σημαντικά προβλήματα. Προληπτικά πάντως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο πέρασμα για Ροδίτσα από τον ποταμό Ξηριά.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, όπου κομμάτια δρόμων έχουν πλημμυρίσει και τη νύχτα θα μετατραπούν σε παγίδες. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα και ειδικά πλησίον της Αγίας Αικατερίνης όπου χρειάστηκε να επέμβει το περιπολούν περιπολικό.