Εξιχνιάστηκε ο φόνος του 85χρονου στα Σεπόλια

Εξιχνιάστηκε ο φόνος του 85χρονου στα Σεπόλια

Ο δράστης είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 85χρονου, η οποία διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου 2019 στα Σεπόλια.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί, το πρωί εκείνης της ημέρας, στην μονοκατοικία που διέμενε στα Σεπόλια, τραυματισμένος και διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου, απότοκου κακώσεων συνεπεία ξυλοδαρμού.

Μετά από επισταμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και την αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας.

Δράστες είναι 39χρονος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και έτερος αλλοδαπός, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του οποίου, η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί στις 26-4-2019, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, για απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε οικία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις ληστειών και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.