Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τις πανελλήνιες

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τις πανελλήνιες

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Ένα 48ωρο έμεινε στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων για την υποβολή ηλεκτρονικά του μηχανογραφικού με τις Σχολές προτίμησής τους, καθώς λήγει την Τετάρτη 17 Ιουλίου η προθεσμία.

Όσοι από τους υποψηφίους δεν έχουν λάβει ήδη κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειο, στο οποίο έχουν υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις. όσοι ανήκουν στην κατηγορία του 10%, θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Στο σύστημα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της Οριστικοποίησης. Με την Οριστικοποίηση το μηχανογραφικό δελτίο αποκτά πλέον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και θα πρέπει ο υποψήφιος να το εκτυπώσει ή να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσα στην προθεσμία υποβολής, ο υποψήφιος έχει δικαίωμα αναίρεσης της Οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου.

Με βάση τις βαθμολογίες των γραπτών των υποψηφίων, οι βάσεις στο πρώτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται να σημειώσουν ελαφρές αυξομειώσεις. Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πτωτικά λόγω των δύσκολων θεμάτων σε Χημεία και Φυσική.

Στο τρίτο πεδίο αναμένεται μικρή πτώση, ενώ στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει σταθερότητα και μικρές αυξομειώσεις.