Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Τα τρία ελαφρυντικά που του αναγνώρισε το δικαστήριο, ανοίγουν την πόρτα της φυλακής

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα αφεθεί την Δευτέρα ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα. Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο Παναγιώτης Κεφαλληνός «άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας». Επίσης ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε ως «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».

Παρακαλούμε περιμένετε ...