Κλειστό το αεροδρόμιο της Νάξου, έντονη κινητοποίηση μετά το ατύχημα

Κλειστό το αεροδρόμιο της Νάξου, έντονη κινητοποίηση μετά το ατύχημα

Το αεροσκάφος κατά την απογείωση του, από λάθος ελιγμό βγήκε εκτός διαδρόμου

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 17:30 απόγευμα, όταν αεροσκάφος κατά την απογείωση του, από λάθος ελιγμό βρέθηκε σε χαντάκι στο αεροδρόμιο της Νάξου. Η κινητοποίηση παραμένει μέχρι αυτή την ώρα έντονη καθώς πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί το αεροσκάφος από το σημείο με ασφάλεια.

Το ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ART42 κατά την διάρκεια τροχοδρόμησής του για να πάρει θέση για απογείωση βγήκε εκτός διαδρόμου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 46 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα της πτήσης, (κωδικός GQ 405), από Νάξο για Αθήνα εκκένωσαν το αεροπλάνο από την σκάλα χωρίς να καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με το αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία.

Στις 20:30 το βράδυ, έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης.

Όλοι οι επιβάτες με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας αναχώρησαν για Αθήνα με το πλοίο.

Από την ΥΠΑ έχει εκδοθεί σχετική Notam για το συμβάν και το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να μετακινηθεί το αεροσκάφος από το σημείο που βγήκε έκτος πορείας σε ασφαλές θέση στάθμευσης του αερολιμένα.

Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...