Λυκειάρχης πυροβόλησε εν ψυχρώ γάτο και τον άφησε παράλυτο

Λυκειάρχης πυροβόλησε εν ψυχρώ γάτο και τον άφησε παράλυτο

Χρηματικό πρόστιμο και δεκαέξι μήνες φυλάκιση η ποινή του

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λαμιέων με πρωταγωνιστή έναν εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα Διευθυντή Λυκείου.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει το lamianow.gr εκδικάστηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Λαμίας που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ. Ο φάκελος μάλιστα θα διαβιβαστεί και στην υπηρεσία του προκειμένου να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο άτυχος γάτος δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη και πλέον είναι παράλυτος ενώ φιλοξενείται προσωρινά, στο σπίτι του ανθρώπου που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του, αφού θα χρειαστεί χειρουργείο.

Ο φιλοζωικός σύλλογος έχει απευθυνθεί σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει χρόνος, χρήματα και εθελοντές, αφού η αποκατάσταση του δεν δείχνει εύκολη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια. Φαίνεται όμως πως το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη αφού ο εκπαιδευτικός κατέθεσε έφεση.