Περιφέρεια: Ενημερώσαμε άμεσα για πιθανά ακραία φαινόμενα στην Αν. Αττική

Περιφέρεια: Ενημερώσαμε άμεσα για πιθανά ακραία φαινόμενα στην Αν. Αττική

Η διαμάχη που δημιουργήθηκε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της αποσαφηνίζει τη θέση της σχετικά με δημοσιεύματα περί «δήθεν σύγχυσης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην ενημέρωση μεταξύ της ιδίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφορικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική και της διάψευσης που ακολούθησε από την ΓΓΠΠ, γεγονός που προκάλεσε μία «διαμάχη» μεταξύ των δύο φορέων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι:

«Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια με «αίσθημα ευθύνης και βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ», σημειώνεται στην ανακοίνωση «ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών».

Κλείνοντας τονίζει ότι «αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης».

Πώς ξεκίνησε η «διαμάχη» με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Όλα ξεκίνησαν με την έκτακτη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στον δήμο του Ωρωπού.

Λίγες ώρες αργότερα,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε τις αναφορές για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμενόταν να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο).

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση.