Ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση στο Πήλιο

Ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση στο Πήλιο

Το χαλάζι που έπεσε για 10 λεπτά αρκούσε για να προκαλέσει καταστροφές σε καλλιέργειες

Η χαλαζόπτωση διάρκειας μόλις 10 λεπτών ήταν αρκετή, για να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στην περιοχή του Πηλίου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, έπεσε χαλάζι μεγέθους ρεβυθιού σε όλο το εύρος του Δήμου Ζαγοράς–Μουρεσίου. Αποτέλεσμα ήταν να αναφερθούν ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στη Ζαγορά, το Πουρί, το Ανήλιο και τη Μακρυράχη. Στην πόλη του Βόλου συννέφιασε και μισή ώρα αργότερα έπεσε ψιχάλα, που διήρκεσε μερικά λεπτά της ώρας.

Καταιγίδα διάρκειας 15-20 λεπτών διαδέχτηκε την πολύ ζέστη το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ οι κεραυνοί που έπεσαν, προκάλεσαν φωτιά σε ελαιόδενδρο και ένα μέρος τροχόσπιτου, στην περιοχή Άγιος Δημήτριος. Η φωτιά ξέσπασε στις 17:45 και επί τόπου πήγε ένα όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Δρυμώνας Αλμυρού και οι πυροσβέστες άμεσα την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν.

Στα νησιά των Σποράδων το βράδυ σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με βροχόπτωση και αστραπές, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.