Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Φθιώτιδα

Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Φθιώτιδα

Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος δύο αεροπλάνα

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, καθώς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα τέσσερις πυρκαγιές στην Φθιώτιδα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα γίνει ανεξέλεγκτη.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας. Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την έθεσαν υπό έλεγχο πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Φωτογραφία αρχείου