Ανοίγει η πόρτα της φυλακής των καταδικασθέντων ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής των καταδικασθέντων ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

«Πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα»

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τέσσερις καταδικασθέντες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά το αίτημα τους για συγχώνευση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί και την αποφυλάκιση τους με όρους, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως διευκρινίζει η συνήγορος τους Μαριάννα Παπαδογιάννη «ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία» στην περίπτωση των εντολέων της.

«Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα» τονίζει η συνήγορος υπεράσπισης συμπληρώνοντας πως οι καταδικασθέντες «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο».

Η κ. Παπαδογιάννη εξηγεί πως «ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία συγχώνευσης των πολυετών καθείρξεων που τους έχουν επιβληθεί βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένουν την οριστική έγκριση από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Οι τελευταίοι έγκλειστοι στις φυλακές που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή στους «Πυρήνες» με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών έχουν συμπληρώσει τα όρια έκτισης της ποινής που προέβλεπε ο παλιός ποινικός κώδικας, ώστε να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια διαδικασία έχουν αποφυλακιστεί και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι τους.

1
σχόλιο
  1. avatar jontikis

    Απο ποτε γινατε και δικαστες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...