Τι είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Τι είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Για την καταδίκη των 8 Κρητικών για τον θάνατο του γιου του

«Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο, δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την καταδίκη 8 Κρητικών, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, για τον θάνατό του.

«Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Εν τω μεταξύ, στο Εφετείο θα συνεχιστεί η δίκη των 8 Κρητικών, οι οποίοι καταδικαστήκαν σήμερα πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία για την υπόθεση. Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στην δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η Βσιλική Κανλίδου, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων, «πράξεις όπως το κρέμασμα από το παράθυρο, το πέσιμο στις σκάλες ή την τζαμαρία, είναι πράξεις οι οποίες δεν τελέστηκαν ποτέ, γι΄ αυτο και κρίθηκαν αθώοι, οι κατηγορούμενοι». Σύμφωνα με την κ. Κανλίδου «στα συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο συντάχτηκε από φήμες, οι φήμες αποδείχτηκε ότι είναι φήμες και γι΄ αυτό η πρόεδρος, στην απόφαση της είναι κατηγορηματική».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων και εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε, πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...