Πώς διέφυγε με θαλαμηγό από τη Ρόδο καταζητούμενος από την Ιnterpol

Πώς διέφυγε με θαλαμηγό από τη Ρόδο καταζητούμενος από την Ιnterpol

Ερωτηματικά προκαλεί ο ξαφνικός απόπλους του σκάφους ενώ εξελισσόταν ο έλεγχος διαβατηρίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των λιμενικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και επιτελών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης φυγάδευσης από το νησί της Ρόδου καταζητούμενου από την Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατική», στις 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί αφίχθη στον λιμένα της Ρόδου η θαλαμηγός Μ/Υ «SEA LION» σημαίας Τουρκίας. Κλήθηκε ναυτικός πράκτορας της Ρόδου, για να τακτοποιήσει τις νόμιμες εκκρεμότητες άφιξης σκάφους με σημαία τρίτης χώρας, μεταξύ άλλων, να του παραδώσει τα διαβατήρια των επιβαινόντων και του πληρώματος, ώστε να τα περάσει για έλεγχο από την αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων.

Ενώ αυτή η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, ξαφνικά το πλήρωμα του σκάφους απελευθέρωσε τα σχοινιά πρυμνοδέτησης και απέπλευσε ταχύτατα από το λιμάνι, με κατεύθυνση προς τα διεθνή ύδατα και εν συνεχεία τα τουρκικά υδατα. Λίγα λεπτά αργότερα απέπλευσε κι ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και καταδίωξε την θαλαμηγό, η οποία όμως πρόλαβε να εισέλθει στα τουρκικά ύδατα και να διαφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο διαβατηρίων, εντός της θαλαμηγού υπήρχε επιβάτης, τον οποίο καταζητούσε η Interpol και το σχετικό σήμα εντοπίσθηκε ηλεκτρονικά, μόλις πληκτρολογήθηκε στο ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων ο αριθμός διαβατηρίου του συγκεκριμένου καταζητούμενου.

Όπως επισημαίνεται, το περίεργο είναι, ότι ενώ η διαδικασία ελέγχου βρισκόταν σε εξέλιξη και προφανώς μέχρι τη στιγμή εκείνη ο καταζητούμενος ήταν ανυποψίαστος, με κάποιο τρόπο πληροφορήθηκε, ότι διαπιστώθηκε πως καταζητείται και έσπευσε να διαφύγει.