Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ελικοπτέρων Chinook

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ελικοπτέρων Chinook

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος των τεσσάρων

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη σύμβαση για την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων τους οποίους απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες. Έτσι, αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  Γιάννης Σμπώκος καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Οι τέσσερις κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 1998, επί υπουργίας  Άκη Τσοχατζόπουλο η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, ζημίωσε το δημόσιο 5 εκατομμύρια ευρώ καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...