Σύλλογος γονέων στη Σάμο κατέθεσε αγωγή κατά δασκάλας δημοτικού ζητώντας χιλιάδες ευρώ

Σύλλογος γονέων στη Σάμο κατέθεσε αγωγή κατά δασκάλας δημοτικού ζητώντας χιλιάδες ευρώ

Η ίδια καταγγέλει ότι αυτό συνέβη επειδή διδάσκει σε προσφυγόπουλα

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σάμου, η αγωγή που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων ενός Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ κατά της δασκάλας Σοφία Κατζάνη.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η εκπαιδευτικός σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, η αγωγή με την οποία ο Σύλλογος Γονέων ζητά να του επιδικαστεί 50.000 ευρώ, οφείλεται στο ότι εκείνη -φέρεται- να τους αποκάλεσε «ρατσιστές». Η δασκάλα ανέφερε στην εκπομπή πως η αγωγή είναι αποτέλεσμα του ότι η ίδια διδάσκει ανθρωπιά και ότι επιτελεί το διδακτικό της έργο.

«Μέσα στη διδακτική χρονιά, κληθήκαμε να φιλοξενήσουμε προσφυγόπουλα στο σχολείο μας. Από την αρχή υπήρχε διαχωρισμός με ξεχωριστές τουαλέτες, ξεχωριστά θρανία και ξεχωριστό προαύλιο. Δεν πρέπει ο εκπαιδευτικός να φοβάται να κάνει τη δουλειά του. Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα ο Αντετοκούνμπο αν δεν μπορούσε να καθίσει στα ίδια θρανία με τους υπόλοιπους μαθητές στο σχολείο του», κατέληξε η εκπαιδευτικός.

Να σημειωθεί πως την αγωγή έχει καταδικάσει το Υπ. Παιδείας ενώ και η διδασκαλική ομοσπονδία έχει ζητήσει την απόσυρσή της.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: