Εξαρθρώθηκε σπείρα για διακίνηση ναρκωτικών γύρω από σχολεία στην Κυψέλη

Εξαρθρώθηκε σπείρα για διακίνηση ναρκωτικών γύρω από σχολεία στην Κυψέλη

Συνελήφθησαν έντεκα άτομα και αναζητούνται άλλα επτά

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά, ναρκωτικές ουσίες πέριξ Σχολικού Συγκροτήματος στην περιοχή της Κυψέλης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και πληροφοριών και μετά από πολυήμερη έρευνα, κατόρθωσε να αποκαλύψει τη δράση εγκληματικής ομάδας και να ταυτοποιήσει τα μέλη της, που δραστηριοποιούντο συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών περιμετρικά του προαναφερόμενου Σχολικού Συγκροτήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, χθες (25-6-2019) το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν οκτώ (8) κατ' οίκον έρευνες, δυο (2) έρευνες σε καταστήματα και σε οδούς περιμετρικά του σχολείου, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένδεκα (11) αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά (7) επιπλέον αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ έτερο μέλος είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -29- συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -112- γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε απορρίψει στο έδαφος σακούλα περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους -512- γραμμαρίων και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 624 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ
  • 20 κινητά τηλέφωνα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό, πέντε (5) εκ των μελών να έχουν το ρόλο του ταμία στο σημείο που λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν στο ρόλο του διακινητή και του τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή.

Τα μέλη της σπείρας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες  με τα ναρκωτικά, τις οποίες απέκρυπταν σε φρεάτια, καφαο και σταθμευμένα αυτοκίνητα και τις εξήγαγαν, για να τις διαθέσουν  στους "πελάτες", μόνο μετά την προπληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.