Σε δίκη για τον βιασμό 19χρονης με αναπηρία, κατηγορούμενος στην υπόθεση Τοπαλούδη

Σε δίκη για τον βιασμό 19χρονης με αναπηρία, κατηγορούμενος στην υπόθεση Τοπαλούδη

Λίγες ημέρες μετά το έγκλημα κατηγορείται ότι βίασε με 23χρονο αθίγγανο μια νεαρή κοπέλα

Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό από κοινού, με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με αναπηρία άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος αθίγγανος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική», μετά την δολοφονία στις 18 Νοεμβρίου 2018 της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών που διέπραξε με συνεργό 21χρονο Ροδίτη, ο 19χρονος Αλβανός κατηγορείται ότι την 1η Δεκεμβρίου 2018 βίασε μαζί με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του αθίγγανο την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα κατηγορούνται ότι «με πρόθεση και κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, με σωματική βία και με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου, εξανάγκασαν άλλον σε συνουσία και σε άλλη ασελγή πράξη, τέλεσαν δε την πράξη τους αυτή όντες δύο τον αριθμό και ενεργώντας από κοινού».

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο όπισθεν της εκκλησίας του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα, για να ακούσουν μουσική.

Η 19χρονη, η οποία πάσχει από ψυχική–πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε και ο αθίγγανος.

Εν συνεχεία, αφού την μετέφεραν σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας με χαμηλό φωτισμό κοντά στο καφέ–εστιατόριο «RONDA» και εξήλθαν από το όχημα σε σημείο της παραλίας με θάμνους και φυτά, ο Αλβανός παρουσία και του αθίγγανου, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις, ασκώντας επ’ αυτής σωματική βία, ήτοι καταφέροντάς της χτυπήματα στο πρόσωπο, αλλά και απειλώντας αυτήν άμεσα και σπουδαία τη σωματική της ακεραιότητα, λέγοντάς της ότι θα την χτυπούσε, την εξανάγκασε να προβεί σε ασελγή πράξη.

Εν συνεχεία δε, αφού οι κατηγορούμενοι από κοινού ακινητοποίησαν την 19χρονη κρατώντας της τα χέρια, την επιβίβασαν βιαίως στο αυτοκίνητο και διανύοντας μικρή απόσταση, την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου. Εκεί, εμμένοντας στο αρχικό τους σχέδιο και εκμεταλλευόμενοι τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, έκαμψαν με την άσκηση σωματικής βίας και με τη χρήση άμεσων και σπουδαίων απειλών για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, την αντίσταση της παθούσας, υποχρεώνοντάς την να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις.

Κατά το στάδιο της απολογίας τους ενώπιον της Ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Ο αθίγγανος διατείνεται, ότι συνευρέθη με την παθούσα, ισχυρίζεται ωστόσο, ότι η συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της τελευταίας, αναιρώντας την προανακριτική του ομολογία και υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν προϊόν ξυλοδαρμού-βασανιστηρίων στα οποία τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί.

Ο δε Αλβανός κατηγορούμενος και για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αρνείται πλήρως τόσο την χρήση βίας, όσο και την τέλεση οποιοσδήποτε ερωτικού περιεχομένου πράξης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...