Την ενοχή 8 κατηγορουμένων για τον Γιακουμάκη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή 8 κατηγορουμένων για τον Γιακουμάκη πρότεινε ο εισαγγελέας

Απέρριψε τον ισχυρισμό περί «πλάκας» και επέκρινε την απουσία τους από την δίκη

Την ενοχή οκτώ κατηγορουμένων για πράξεις βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη πρότεινε ο εισαγγελέας, καθώς η δίκη οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα epiruspost.gr, για ορισμένες άλλες κατηγορίες πρότεινε την μετατροπή τους σε απλή σωματική βλάβη, ενώ για έναν από τους εννέα που κατηγορούνταν για συμμετοχή μόνο σε μία περίπτωση, πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών συμμετοχής σε αυτό.

Ο εισαγγελέας ήταν καυστικός με τους μάρτυρες που πέρασαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι κάποιοι έπαθαν ξαφνική αμνησία, ενώ άλλοι κατέθεσαν αοριστίες. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, η ομάδα την Κρητικών δρούσε βίαια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος ήταν ένα ήσυχο, ευγενικό παιδί, που δεν μιλούσε ούτε στην οικογένειά του για τα συμβάντα αυτά.

Η αλλαγή δωματίου που έγινε στον αδικοχαμένο σπουδαστή, δεν βοήθησε στην εξομάλυνση της κατάστασης. Αντίθετα τα περιστατικά βίας συνεχίστηκαν. Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός, ότι «επρόκειτο για πλάκα μεταξύ των σπουδαστών» και έκανε μνεία στην απουσία των κατηγορουμένων από την πρώτη μέρα της δίκης και μέχρι τώρα.