«Πλημμύρισε» το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

«Πλημμύρισε» το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Μεγάλη συναυλία προς τιμή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με τίτλο «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά», όπως αναφέρει και ένα από τα τραγούδια του.

Τη συναυλία παρακολουθεί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, στελέχη του αθλητισμού, και Ολυμπιονίκες, η πρέσβειρα Kαλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης κ.α.

Η συναυλία άρχισε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και την παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου.

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και σημαντικοί τραγουδιστές μεταξύ των οποίων ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βιτάλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, η Ηρώ Σαΐα, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Λάκης Χαλκιάς ο Ζουλφί Λιβανελί η Άρια Σαϊγιόνμαα .

Συμμετέχει επίσης η χορωδία Δήμου Αθηναίων, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η παιδική χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.