Δυστύχημα Αταλάντη: «Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο, αυτό αξίζει να κάνουμε σε αυτά τα παιδιά»

Δυστύχημα Αταλάντη: «Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο, αυτό αξίζει να κάνουμε σε αυτά τα παιδιά»

Συγκλονίζει ο θείος των δυο παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν για μπάνιο

Συγκλονισμένος είναι ο θείος και νονός της 16χρονης που έφυγε από την ζωή στην Αταλάντη τρεις μόλις ημέρες από τον θάνατο του αδελφού της.

Την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στα δύο αδέρφια που χάθηκαν με τρεις ημέρες διαφορά στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της Αταλάντης.

Η κηδεία τους θα γίνει στο χωριό Καλαπόδι της Φθιώτιδας.

Μιλώντας με συγκλονιστικά λόγια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο θείος των δύο αδερφιών που χάθηκαν στο τροχαίο της Αταλάντης, ο οποίος ήταν και νονός της 16χρονης Σόνιας, είπε:

«Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο. Αυτό αξίζει να κάνουμε σε αυτά τα παιδιά. Είχαν τη ζωή μπροστά τους και έσβησαν όλα ξαφνικά. Ήταν άνιση η μάχη που έδινε. Πάλευε το κακόμοιρο μέχρι τελευταία στιγμή να σωθεί. Τι να πούμε σε αυτούς τους γονείς; Κάνε κουράγιο;»

Όπως εξήγησε, «οι γονείς αντλούσαν δύναμη από ένα πράγμα. Είχαν μία μικρή ελπίδα ότι θα ζούσε το κοριτσάκι. Η αγάπη του κόσμου να είναι η σκάλα που θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή αυτούς τους ανθρώπους».

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα δύο αδέρφια έμεναν στην Αθήνα αλλά είχαν πάει στο χωριό τους, το Καλαπόδι Λοκρίδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το μεσημέρι της Κυριακής αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ο 21χρονος που είχε δίπλωμα οδήγησης, ζήτησε από τον παππού του να του δώσει το αυτοκίνητο για να πάει στη θάλασσα με την αδερφή του.

Ο παππούς του το έδωσε και έτσι ο 21χρονος ξεκίνησε με την 16χρονη αδερφή του για την παραλία. Δυο χιλιόμετρα, ωστόσο, προτού φθάσουν στην Αταλάντη, σημειώθηκε το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που τελικά κόστισε την ζωή και στα δυο αδέλφια.