Κινητοποίηση εργαζομένων σε επισιτισμό-τουρισμό στο κέντρο της Αθήνας

Κινητοποίηση εργαζομένων σε επισιτισμό-τουρισμό στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων σε αρκετές πόλης της χώρας προχωρούν σήμερα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε 24ωρη απεργία, που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα τους.

Το Κλαδικό Συνδικάτο Αττικής είχε καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30, στο υπουργείο Τουρισμού, στη λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να είναι κλειστός ο παράδρομος.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφωθεί -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών θα συναντηθούν με αρμόδιο του υπουργείου, στον οποίο και θα παραδώσουν το υπόμνημα τους.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως αποφάσισε το Συνδικάτο Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Απόφαση για απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο έχει πάρει και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Στην προκήρυξη απεργία στις ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις στην Αχαΐα αποφάσισε το Συνδικάτο του νομού, ενώ στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω πρόκειται να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 19:00, έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων, ενώ τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος