Θέλησαν να πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ απολιθώματα από προστατευμένη περιοχή της Λέσβου

Θέλησαν να πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ απολιθώματα από προστατευμένη περιοχή της Λέσβου

Εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης

Προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους ως... σουβενίρ, απολιθώματα που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης, εντόπισαν και κατάσχεσαν τα απολιθώματα
το περασμένο Σάββατο (15/06), κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό τη Βιέννη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στον έλεγχο των αποσκευών ατόμων τσεχικής υπηκοότητας, βρέθηκαν τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, εξήντα τρία τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα από το κύμα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ανακριτικές ενέργειες με συνεχή ενημέρωση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης. Τα απολιθώματα αυτά, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Παρακαλούμε περιμένετε ...