Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Αθήνα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Αθήνα

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη στην Αττική και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Από έντονες βροχοπτώσεις, κεραυνούς και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, πλήττεται εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Αθήνας αλλά και τα προάστια.

Ειδικότερα, οι βροχές ήταν ισχυρές στα Βόρεια Προάστια ενώ κεραυνοί εμφανίστηκαν στον ουρανό της πρωτεύουσας. Στα Νότια Προάστια πλημμύρισαν δρόμοι, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς.

Μάλιστα, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο της ημέρας ενώ βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός στην Αττική και αύριο Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, άστατος θα είναι και αύριο ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις για ακόμη μία φορά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη Δυτική Ελλάδα και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και θα επηρεάσουν τοπικά τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τα δυτικά τμήματα της Θράκης. Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν, επίσης, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 16 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.