Με αποβατική ενέργεια η «Καταιγίδα» πέρασε από την Σάμο

Με αποβατική ενέργεια η «Καταιγίδα» πέρασε από την Σάμο

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας»

Η άσκηση «Καταιγίδα 2019» μπήκε στην τελική της φάση και ολοκληρώνεται αύριο με την γενική επιθεώρηση του στόλου στον Φαληρικό Όρμο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Να θυμίσουμε πως η άσκηση αυτή αποτελεί την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας

Σήμερα εκτελέστηκε ένα από τα τελευταία σενάρια, αυτό της απόβασης σε ακριτικό νησί.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελος Αποστολάκης, την παρακολούθησε από το Αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» τονίζοντας πως η άσκηση έλαβε χώρα σε σημαντικό βαθμό στο ανατολικό Αιγαίο. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Ο υπουργός δήλωσε σχετικά: «Από την ακτή αποβάσεως στη νήσο Σάμο, παρακολουθήσαμε σήμερα τη φάση της αποβατικής ενέργειας για την προενίσχυση της νήσου, στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ», η οποία τελειώνει αύριο. Εξελίσσεται εδώ και μια εβδομάδα, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως το οποίο αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεσθούν πολύ συντονισμένες ενέργειες. Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να συγχαρώ τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που όπως διαπιστώνεται, είναι τα καλύτερα δυνατά.

Άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...