Καιρός: Νέα καταιγίδα το απόγευμα στην Αθήνα

Καιρός: Νέα καταιγίδα το απόγευμα στην Αθήνα

Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα στα ορεινά ηπειρωτικά της χώρας και της Κρήτης, σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας.

Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα για τα βόρεια τμήματα της Αττικής, ενώ για την υπόλοιπη Αττική και την πόλη των Αθηνών, η πιθανότητα βροχόπτωσης ή εκδήλωσης καταιγίδας είναι μικρότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (13.06.2019)

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στο Ανατολικό Αιγαίο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς.