Μήνυμα ισχύος του στόλου από το Ανατολικό Αιγαίο – Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2019»

Μήνυμα ισχύος του στόλου από το Ανατολικό Αιγαίο – Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2019»

Ισχνή η παρουσία του τουρκικού στόλου - Δείτε τις φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2019» σε όλο το εύρος του Αιγαίου, με 60 και πλέον πλοία να συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια που περιλαμβάνουν και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τα σενάρια αυτά έχουν τραβήξει την προσοχή των Τούρκων που προσπαθούν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με συνεχείς πτήσεις των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες οι παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο έφτασαν τις 100 παρά μία.

Σε επίπεδο μονάδων και σε αντιστοιχία με τους αριθμούς και τα μεγέθη που παρατάσσει ο Ελληνικός στόλος, η παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι ισχνή. Ελάχιστες μονάδες με τις μεγαλύτερες να είναι επιπέδου κορβέτας παρακολουθούν ή προσπαθούν να παρακολουθήσουν από απόσταση τις ενέργειες των Ελλήνων.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την επιθεώρηση της αρμάδας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να θυμίσουμε πως τις προηγούμενες μέρες οι πλειοψηφία των μονάδων που συμμετέχει τώρα στην άσκηση επισκέφτηκε ακριτικά νησιά στέλνοντας μήνυμα ισχύος και συνεχούς παρουσίας.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο προχώρησε χθες σε μια άσκηση μικρής κλίμακας εντυπώσεων στον κατεχόμενο Άγιο Ιλαρίωνα στην Κύπρο.

Εκεί οι Τούρκοι προχώρησαν σε άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με σενάριο που είχε να κάνει με συντριβή αεροπλάνου.

Σήμερα έχουν δεσμεύσει περιοχή στα ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου όπου θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο σενάριο της άσκησης που προβλέπει διάσωση σε ανοιχτή θάλασσα.

1
σχόλιο
  1. avatar Δημήτρης κιρ

    Η τουρκική άσκηση πολύ απλή η ελληνική τεράστια και πανάκριβη, η αναλογία εικόνων ελληνικής τουρκικής τουλάχιστον ατυχής...

Παρακαλούμε περιμένετε ...