«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός» – «Γιατί σκότωσε το Μάριο;»

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός» – «Γιατί σκότωσε το Μάριο;»

Την ενοχή για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου του φερόμενου ως εγκέφαλου ζήτησε η εισαγγελέας

Ως τον εμπνευστή και εκτελεστή της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου υπέδειξε, στην αγόρευση της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, στενό φίλο της οικογένειας του άτυχου νεαρού.

Επτά χρόνια μετά τον χαμό του 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του και η οικογένεια του εξακολουθεί να ζητεί να ανοίξουν τα στόματα. Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή και παρουσίασε έγγραφο που έφτασε στα χέρια της με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του η οποία φέρεται να της εξομολογήθηκε, την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελεώνα Θηβών, ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας. Μια μαρτυρία που δεν αποκλείεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της σκιαγράφησε το προφίλ του βασικού κατηγορούμενου τον οποίο περιέγραψε ως «έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» που κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου και να εκμεταλλευτεί το γεγονός της έλλειψης πατρικής φιγούρας με στόχο να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. Όπως ανέφερε «ήταν εκείνος που "έστησε" την απαγωγή, προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησης της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο Μάριος δεν ζει. «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός» είπε εκφράζοντας την βεβαιότητα πως ο βασικούς κατηγορούμενος και οι συνεργοί του «του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα». «Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», τόνισε.

Η εισαγγελέας, επικαλέστηκε μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίςτηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του. «Ο  κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά» περιέγραψε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος».

Εκτός από την καταδίκη του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή ακόμα τριών κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις.