Εδώ χωράνε όλοι γιατί ο πλανήτης δεν χωράει άλλο πλαστικό

Εδώ χωράνε όλοι γιατί ο πλανήτης δεν χωράει άλλο πλαστικό

Είναι στο χέρι σου να συμβάλλεις και εσύ στην προστασία του περιβάλλοντος

Η πρώτη εξόρμηση στην θάλασσα είναι γεγονός και εσύ... οπλισμένος με ψάθες και αντηλιακά οδεύεις στην πιο κοντινή παραλία.

Και εκεί που ρίχνεις αμέριμνος την πρώτη παγωμένη βουτιά αναδύεσαι από τη θάλασσα αγκαλιά με κάτι μπλε.

Μετά την πρώτη τρομάρα, κοιτάς προσεκτικά γύρω σου και βλέπεις έναν πλαστικά πλασμένο κόσμο που το ρεύμα ξεβράζει προς την ακτή.

Σου κάνει εντύπωση;

Σύμφωνα με τη WWF, η Μεσόγειος θα έχει περισσότερα πλαστικά σκουπίδια απ' ότι ψάρια ως το 2050.

Με την πλαστική σακούλα να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας για δεκαετίες, η μείωση της χρήσης τους είναι επιβεβλημένη.

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες που όλο και περισσότεροι βάζουν στη ζωή τους, πέρα από οικονομικότερη επιλογή, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα 2 στους 3 καταναλωτές δηλώνουν ότι κατέχουν κάποιο είδος επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας για τα ψώνια.

Και όταν ο κόσμος ευαισθητοποιείται, οι εταιρείες πρέπει να ευαισθητοποιούνται ακόμα περισσότερο. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει, να κάνουν ένα βήμα πίσω για το κοινό καλό. Και να δεχτούν όλες τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

H Lidl Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ανακοίνωσε πως είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, ακόμα και από ανταγωνιστές. Λογικό, αν το καλοσκεφτεί κανείς.

Για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ, για να συνεχίσει ο κόσμος να ψωνίζει, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο πλανήτης. Και για να υπάρχει ο πλανήτης μας, θα πρέπει να τον προστατεύσουμε.

Στα Lidl χωράνε όλοι γιατί ο πλανήτης δεν χωράει άλλο πλαστικό

#ligoteroplastiko #apotalidl

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες της εταιρείας στην μάχη κατά του πλαστικού.

Μία μέρα τον χρόνο δεν αρκεί για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, γι’ αυτό και η εταιρεία προχωράει, κάθε μέρα, σε δράσεις και πρακτικές που θα φέρουν ένα ακόμα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και για όλους μας.

Εδώ και έναν χρόνο η Lidl Ελλάς έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και στην οποία µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρεία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού.

Η εταιρεία εξάλλου έχει ανακοινώσει στην κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019 ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 στην περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και στην 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.

Η ανακύκλωση φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από τις δράσεις τις εταιρείας, γι’ αυτό και η Lidl Ελλάς λειτουργεί κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως χορηγός τα 2 πρώτα πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Είναι στο χέρι σου να συμβάλλεις και εσύ στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από κάτι απλό. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, σακούλα πολλαπλών χρήσεων.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στο:

lidl-hellas.gr

lidlgr

 

Lidl_Hellas

 

lidl_hellas

 

lidl-hellas

 

lidlhellas