Τουρκική «τανάλια» και NAVTEX που περικυκλώνει το Καστελόριζο

Τουρκική «τανάλια» και NAVTEX που περικυκλώνει το Καστελόριζο

Επιμένει η Άγκυρα να δεσμεύει την συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες ημέρες - Δείτε τις φωτογραφίες

Για τις 9 και 10 Ιουνίου η Τουρκία δεσμεύει εκ νέου την ίδια περιοχή που είχε δεσμεύσει για χθες και σήμερα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με την χρήση όπλων.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για αποστολή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των γεωτρύπανων Γιαβούζ και ROWAN NORWAY, η Άγκυρα συνεχίζει να διατηρεί την πίεση και την ένταση προς Κύπρο και Ελλάδα.

Ειδικά στο Αιγαίο μετά από σχετική ηρεμία λόγω του Ραμαζανιού η τουρκική πολεμική αεροπορία επανήλθε σήμερα με υπέρπτηση μαχητικού της πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια ύψος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περίοδο αυτή ωστόσο, η Άγκυρα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στο βόρειο Ιράκ όπου έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες την επιχείρηση «Τανάλια».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε μια προκεχωρημένη βάση που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.400 μέτρων.

«Η Επιχείρηση «τανάλια» συνεχίζεται. Θα μπούμε σε όλες τις σπηλιές των τρομοκρατών στην περιοχή που διεξάγεται η επιχείρηση «τανάλια». Και δεν θα βγούμε μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης εκεί πέρα. Θα καθαρίσουμε εκείνη την περιοχή από τους τρομοκράτες».

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ασφάλεια του Έθνους, ανέφερε ο υπουργός.

Ο Ακάρ μίλησε για τις υπόλοιπες δράσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που συνεχίζονται πέρα από την επιχείρηση «τανάλια».

«Από τη μια συνεχίζονται αδιάκοπα οι δράσεις μας στην περιοχή της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, ταυτόχρονα εκτελούμε τις δράσεις μας στην περιοχή της Επιχείρησης Κλαδί Ελιάς. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους καταπιεσμένους και τους αθώους στην Ιντλίμπ. Καταβάλλουμε εκεί πέρα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και της σταθερότητας. Συνεχίζουμε τις απαραίτητες επαφές με τους Ρώσους.

Πέρα από αυτό κάναμε και κάνουμε αδιάκοπα και ανελλιπώς όλα όσα πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας και του Έθνους μας στις θάλασσες και στους αιθέρες μας. Ως Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας μας. Θεού θέλοντος θα γλιτώσουμε το ευγενές Έθνος μας από τον μπελά που λέγεται τρομοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.