Προσφυγή του Άρη στο ΣτΕ για κυρώσεις εις βάρος του συλλόγου

Προσφυγή του Άρη στο ΣτΕ για κυρώσεις εις βάρος του συλλόγου

Καλείται να πληρώσει 600.000 ευρώ λόγω ανακρίβειας των φορολογικών του δηλώσεων

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης ζητώντας την ακύρωση απόφασης για πρόσθετο φόρο περίπου 600.000 ευρώ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Αθλητικός Σύλλογος  Άρης Θεσσαλονίκης ζητώντας την αναίρεση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκαν οι κυρώσεις της απώλειας του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για τρεις μήνες, του απαγορεύτηκε η σύναψη σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για τρία χρόνια ενώ καλείται να πληρώσει περίπου 600.000 ευρώ για πρόσθετο φόρο λόγω ανακρίβειας των φορολογικών του δηλώσεων κατά τις διαχειριστικές περιόδους 2008-2009.

Ο Άρης στρέφεται κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στοχεύοντας  στην ακύρωση απόφασης του προϊσταμένου της ΑΑΔΕ με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Οι επιβαρύνσεις αφορούσαν διαφορές που προέκυψαν κατά την αφαίρεση του ΦΠΑ από τα έξοδα του Συλλόγου ενώ εμφανιζόταν απόκρυψη εσόδων.

Αρχικά είχε καταλογιστεί στον Αθλητικό Σύλλογο για το διαχειριστικό έτος 2008 χρεωστικό υπόλοιπο 384.146 ευρώ και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβούς δήλωσης 460.975 ευρώ ενώ για το 2009  για τις ίδιες αιτίες, τα ποσά των 454.768 ευρώ και των 545.721 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακολούθησαν προσφυγές του Άρη στα Διοικητικά Δικαστήρια στις οποίες υποστήριζε πως η  Δ.Ο.Υ. προέβη σε εσφαλμένο υπολογισμό φόρου. Τον περασμένο Ιανουάριο, το Διοικητικό Εφετείο με νέα απόφασή του έκρινε ότι πρέπει να μειωθεί ο πρόσθετος φόρος που αρχικά είχε επιβληθεί στον Άρη από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ. Παράλληλα, το Δικαστήριο αποφάσισε να απωλέσει ο Αθλητικός Σύλλογος το δικαίωμα του να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για τρεις μήνες ενώ της επέβαλε απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για τρία χρόνια.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την αναίρεση, ως παράνομης, της επίμαχης απόφασης.