Στάση εργασίας σήμερα και στον ΗΣΑΠ

Στάση εργασίας σήμερα και στον ΗΣΑΠ

Πότε τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Στάση εργασίας πραγματοποιούν τις ίδιες ώρες και οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3) και στο τραμ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν τη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, που επιμένουν σε μια αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την "ευημερία των αριθμών" οδηγεί στην απαξίωση της Εταιρείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε "εκτροχιασμό". Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε διεκδικώντας:

Να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 3.6.2019 από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...