Ο «παλιός» έφυγε βιαστικά στα 56 του χρόνια – Η ζωή του Κώστα Ευριπιώτη

Ο «παλιός» έφυγε βιαστικά στα 56 του χρόνια – Η ζωή του Κώστα Ευριπιώτη

«Έσβησε» ο ηθοποιός ύστερα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο

Πριν λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στους θαυμαστές του.

Τους τελευταίους μήνες, ο ηθοποιός, έδινε σκληρή και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή με τον καρκίνο, στο Σπηλιοπούλειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τον Μάϊο του 2018 έγινε γνωστό ότι υπεβλήθη σε σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή.

Η περιπέτεια της υγείας του, ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Ο Κώστας Ευριπιώτης ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, όπου πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης».

Από την παράσταση, Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης

Εκεί διαπίστωσε ότι ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις,

Η μαγνητική του έδειξε φλεγμονές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες.

Τον Μάρτιο του 2019 μεταφέρθηκε ξανά σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ από τον Απρίλιο του 2019 νοσηλευόταν στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο λόγω καρκίνου.

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Αθήνας το 1963. Είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών έφυγε από τη ζωή του ο μεγαλύτερος αδελφός του. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Τα πρώτα του θεατρικά βήματα τα έκανε στο πλευρό του ηθοποιού Νάσου Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη.

Στα πρώτα του βήματα και σε ηλικία μόλις 22 ετών, υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (Ανδροκλή Καρπερού), στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του 1985, «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια».

Ο Κώστας Ευριπιώτης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στην σειρά του Ant1, «Της Ελλάδος τα Παιδιά» όπου υποδυόταν τον «παλιό» φαντάρο, Βλάχο.

Με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, όπου πρωταγωνιστούσαν στη σεριά του Ant1, «Της Ελλάδος τα παιδιά»

Η σειρά προβλήθηκε τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας, στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος.

Από την παράσταση, Άνδρες έτοιμοι για όλα

Το βιογραφικό του Κώστα Ευριπιώτη είναι γεμάτο από επιτυχίες τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στην τηλεόραση.

Τα δυο του παιδιά, Ίωνας και Αδαμαντίος, από τον πρώτο του γάμο με την Βάλια Κωστοπούλου, στέκονταν στο πλευρό του πατέρα τους στη δύσκολη μάχη που έδινε. Δίπλα του όμως ήταν και η τελευταία σύντροφος του Λίλιαν Μπότση. Ο ηθοποιός κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Όμως μετά το θέμα της υγείας μου πίστεψα ακόμα περισσότερο. Δε γίνεται να μην πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, όταν φτάνεις ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ίσως να ήταν ένα δυνατό μήνυμα όλο αυτό που έζησα» δήλωνε ο ίδιος σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Espresso λίγο καιρό πριν.

Οι δικοί του άνθρωποι περίμεναν να γίνει ένα θαύμα, το οποίο δυστυχώς δεν έγινε...