Στις ελληνικές φυλακές με ευρωπαϊκό ένταλμα, 27χρονος ύποπτος για σχέσεις με το ισλαμικό κράτος

Στις ελληνικές φυλακές με ευρωπαϊκό ένταλμα, 27χρονος ύποπτος για σχέσεις με το ισλαμικό κράτος

Ο άνδρας κρατείται στον Κορυδαλλό μέχρι να εκδοθεί στη Γερμανία

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι γερμανικές Αρχές ήλθαν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες της χώρας μας, προκειμένου να εκτελεστεί διαβιβαστικό που αφορούσε τη σύλληψη ενός 27χρονου, που αναζητούσαν στη Γερμανία και που -σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών αρχών- βρισκόταν στην Ελλάδα.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Γερμανοί για τρομοκρατία, αφορούσε σχέσεις του υπόπτου με το ισλαμικό κράτος.

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Ιρακινού, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία προκειμένου να δικαστεί.

Η ελληνική Αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει σε βάρος του καμία κατηγορία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα και το Euronews, ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου, ενώ αυτό τον καιρό δικάζεται και η Γερμανίδα σύζυγός του, με την κατηγορία ότι άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα.

Ο 27χρονος κατηγορείται από την γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...