Νέα μορφή απάτης με τεράστια κληρονομιά εμφανίστηκε στο Αγρίνιο

Νέα μορφή απάτης με τεράστια κληρονομιά εμφανίστηκε στο Αγρίνιο

Ένα έγγραφο που αποστέλλεται μαζικά έχει προκαλέσει αναστάτωση

Μία νέα μορφή απάτης έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Αγρίνιο και έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Η ηλεκτρονική απάτη, αυτή τη φορά, αφορά ένα έγγραφο το οποίο αποστέλλεται μαζικά μέσω Fax και ενημερώνει τους παραλήπτες, για αποδοχή τεράστιας κληρονομιάς -«μαϊμού» ασφαλώς- από υποτιθέμενο συγγενικό πρόσωπο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Το έγγραφο υπογράφει ιδιωτικός οικονομικός σύμβουλος, ο οποίος όπως βλέπετε και στο έγγραφο το οποίο περιήλθε χθες στα χέρια της εφημερίδας «Συνείδηση» και αναφέρει το thebest.gr δίνει και στοιχεία επικοινωνίας στα υποψήφια θύματά του.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς πρόκειται για καραμπινάτη απάτη και σίγουρα θα πρέπει η Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να λάβουν τα μέτρα τους. Εξάλλου, οι απατεώνες σκαρφίζονται οτιδήποτε τους περνάει από το μυαλό, για να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση το κοινό αλλά και εταιρείες πιθανά θύματα απάτης, μπορούν να επικοινωνούν με την Αστυνομία και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για σχετική καταγγελία. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγγελιών για διαδικτυακό έγκλημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...