Βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με χρήματα, κάρτες και προσωπικά έγγραφα

Βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με χρήματα, κάρτες και προσωπικά έγγραφα

Κάτοχός του ήταν Γερμανίδα τουρίστρια

Σε μία πράξη ανθρωπιάς και εντιμότητας προχώρησε ένας κάτοικος του χωριού Κάλαθος στη Ρόδο, ο οποίος βρήκε ένα τσαντάκι με χρήματα και πιστωτικές κάρτες και δεν σκέφτηκε στιγμή να τα κρατήσει, αλλά έσπευσε να βρει τον κάτοχό τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, ο συγκεκριμένος βρήκε πριν από τρεις ημέρες στην παραλία της Καλάθου ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε μέσα δύο πορτοφόλια με 800 ευρώ, πιστωτικές κάρτες, κινητό τηλέφωνο, έγγραφα και άλλα προσωπικά αντικείμενα και χωρίς δεύτερη σκέψη προσπάθησε να βρει τον κάτοχό τους.

Ήταν μια Γερμανίδα τουρίστρια, την οποία κατάφερε να εντοπίσει μέσω του ενοικιαστηρίου του μοτοποδηλάτου της και η οποία διέμενε σε κατάλυμα στην περιοχή των Στεγνών. Αμέσως επικοινώνησε με το ξενοδοχείο και της άφησε μήνυμα να καλέσει η ίδια στο κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν ανάμεσα στα αντικείμενά της. Εκείνη όμως δεν θυμόταν απ’ έξω τον αριθμό της και χρειάστηκε να περάσει μια σχεδόν ημέρα, αφού επικοινώνησε πρώτα με τη Γερμανία, για να μάθει το προσωπικό της τηλέφωνο.

Τελικά αφού κατάφερε να καλέσει τον άνθρωπο, που βρήκε τα αντικείμενά της, έδωσαν ραντεβού την επόμενη ημέρα στην Κάλαθο, όπου παρέλαβε τα πράγματά της, ευχαριστώντας τον θερμά και εμφανώς ανακουφισμένη για την πράξη του.