Απόδραση φυλακές Αυλώνα: Είχαν σκάψει λαγούμι κοντά στο μαγειρείο

Απόδραση φυλακές Αυλώνα: Είχαν σκάψει λαγούμι κοντά στο μαγειρείο

Πήραν τα κλειδιά από τον μάγειρα

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η απόδραση δυο κρατουμένων από τις φυλακές του Αυλώνα.

Συγκεκριμένα από το ίδρυμα του Αυλώνα απέδρασαν ένας Αλβανός και ένας Σύριος, με τον πρώτο να έχει πάρει μέρος σε συμπλοκή στο ψυχιατρείοτου Κορυδαλλού. Το συγκεκριμένο επεισόδιο φαίνεται πως είχε να κάνει με το ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίαςστον Κορυδαλλό.

Η συμπλοκή, που είχε γίνει με αυτοσχέδια μαχαίρια κι ο απολογισμός της ήταν ένας νεκρός κι επτά τραυματίες.

Όπως αναφέρθηκε το δελτίο ειδήσεων του OPEN οι δύο κρατούμενοι είχαν σκάψει σε προγενέστερο χρόνο ένα λαγούμι σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, που βρισκόταν είτε κοντά είτε μέσα στο μαγειρείο. Με τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σύριος μάγειρας κατάφεραν να φτάσουν στον χώρο κι ακολούθως να πηδήξουν από έναν μαντρότοιχο, στον οποίο είχε στηθεί σκαλωσιά για την ανέγερση σκοπιάς.

Εκεί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μία αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή. Όταν είδε τον πρώτο, έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, όμως στη συνέχεια βγήκε κι ο άλλος και της επιτέθηκαν. Οι δραπέτες την έσπρωξαν και την πέταξαν κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ στη συνέχεια έφυγαν, πιθανότατα με αυτοκίνητο συνεργών.

Διπλή έρευνα για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα

Διπλή έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την χθεσινή κινηματογραφική απόδραση δυο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα. Το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης καλείται, μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου, να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Παράλληλα, εισαγγελέας θα διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.